How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Andrew Smith Your Own Question
Andrew Smith
Andrew Smith, Home Appliance Technician
Category: Appliance
Satisfied Customers: 3629
Experience:  Gas cooker specialist
46681511
Type Your Appliance Question Here...
Andrew Smith is online now

Hi, I have a Ferroli F24 Combi boiler at a house that I am

Customer Question

Hi, I have a Ferroli F24 Combi boiler at a house that I am currently renting. It gave me some hot water 2 hours ago but the c/h did not come on (ie no heat in the radiators). The only light on the display on the boiler indicates "Electric Power Supply (Permanent Light)".
Any idea?
Thanks!
Submitted: 4 years ago.
Category: Appliance
Expert:  Andrew Smith replied 4 years ago.
Do you have a switch on the front for hot water or hot water & heating?
Customer: replied 4 years ago.

No.


I have 1 dial switch for the hot water and a separate dial switch for the heating.


Need to know ASAP if I can sort it out easily or if I need to call my landlord.

Expert:  Andrew Smith replied 4 years ago.
The only quick fix (without any flashing lights showing) is to turn back into hot water only a couple of times and back again, try turning the room stat up and down a couple of times, and making sure the system pressure is at 1.5bar.

Let me know what happens
Customer: replied 4 years ago.

Ok. Thanks!


 


I have followed your suggestions.


 


So, it has now been 10-15mins and this is what I currently have:


 


The Central Heating light went on to start with and it remained ON for a few minutes and it is now flashing (intermittent) - for the last 10 mins or so.


 


Electric Power Supply (fixing light) remains ON permanently.


 


The heating came on and it is now running.


 


So, it has now been 10-15mins and the heat is running in my radiators and I have hot water and everything seems to be running ok.


 


Yet, the light indicators are as described above.


Which leads me to the folowing questions:


 


Can I consider the problem "fixed"?


Is it something that might happen again and/or that I need to be concerned about for in the future?


Is it something common, minor or something I need to talk to my landlord about?


 


Please let me know what you think.


 


Thanks!

Expert:  Andrew Smith replied 4 years ago.
It sounds fixed.
It could have been a communication problem with the room stat?

Keep an eye on it, but to be honest you have done all you can via this means.
Good luck.
Customer: replied 4 years ago.

ok.


 


Many thanks!

Expert:  Andrew Smith replied 4 years ago.
Well done