How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Mike Your Own Question
Mike
Mike, Technician
Category: Audi
Satisfied Customers: 39198
Experience:  Tech Expert
9261905
Type Your Audi Question Here...
Mike is online now

instruments lights sometimes dont work when i switch on the

Resolved Question:

instruments lights sometimes dont work when i switch on the ignition
Submitted: 3 years ago.
Category: Audi
Expert:  Shantal-Mod replied 3 years ago.
Hello,

I've been working hard to find a Professional to assist you with your question, but sometimes finding the right Professional can take a little longer than expected.

I wonder whether you're ok with continuing to wait for an answer. If you are, please let me know and I will continue my search. If not, feel free to let me know and I will cancel this question for you.

Thank you,

Shantal
Customer: replied 3 years ago.

what information do you need

Expert:  Shantal-Mod replied 3 years ago.
Hello,

No further information is required at the moment. I will continue to search for a Professional to assist you.

Shantal
Customer: replied 3 years ago.
Relist: Other.
just want an answer?
Expert:  Mike replied 3 years ago.
Hello and Welcome..

My name isXXXXX happy to help you ..

I note your issues - Can you tell me - how intermittent is this...? And is it the same with whatever key you use?

Have you had any tests / checks done at all thus far?

Rgds, MIKE....................................
Customer: replied 3 years ago.

we just have the car two months now .it might be on if we go two the shop and when we come back out it might be of . this happens on and off we didnt try changing the key yet .but will try 2moro.we have no test yet as it is not due yet.

Expert:  Mike replied 3 years ago.

Hello again,

Thank you for your reply and info.

 

For some odd reason, your reply as above has only just reached me - That must have been a system issue of sorts, I can only apologise for that ..

Ok, What I meant by "test" was tests on the ign system, diagnostic wise - not Mot test..

Try the other key as I mention as this issue can sometimes be down to an electronic key problem... but if its not that, the actual wiring / connections need checking down from the back of the ignition unit to the fuse / relay box where they terminate. The actual fuses / relays should be checked there too for bad connections or even for water ingress which can happen sometimes.

Other than that as above if all is ok there - then the actual ignition unit is suspect given your symptoms as you describe them - before replacement I would advise have a garage check the system diagnostically as above to confirm that then go from there- they would do that with dedicated test equipment for the job -and one way or the other as above, that will see thus cured for you.

Do let me know if you need anything else at all -

Kind Rgds - MIKE.

...Meantime..............Please do click on the "OK/ Excellent ratings" for me as that's how Im credited for helping you - Thank you in advance for that...

You can and are most welcome to get back to me anytime you might need - clicking the OK ratings does not close you out at all..


Rgds, MIKE.

Mike, Technician
Category: Audi
Satisfied Customers: 39198
Experience: Tech Expert
Mike and other Audi Specialists are ready to help you