How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Richard Your Own Question
Richard
Richard, Engineer
Category: Electronics
Satisfied Customers: 36526
Experience:  Electronics Engineer
32989067
Type Your Electronics Question Here...
Richard is online now

I have a 26" Blaupunkt tv. The volume is fading in and out.

Resolved Question:

I have a 26" Blaupunkt tv. The volume is fading in and out. Can you help?
Thanks
Declan
Submitted: 1 year ago.
Category: Electronics
Expert:  Richard replied 1 year ago.
Thank you for your question, my name is ***** ***** I look forward to assisting you. Please note, a rating is only needed when we are finished. Can you please remove the power to the TV (so unplug it from the power socket). Then on the actual TV, hold the power button for 60 seconds then release. Then wait 10 minutes, connect the power again to the TV, turn it on and tell me please if it is now operating correctly. Let me know the results please
Customer: replied 1 year ago.
Hi Richard,
While it has definitely improved, there are still fades in volume.
Expert:  Richard replied 1 year ago.
can you give me the model of the TV please
Customer: replied 1 year ago.
26/173J-GB-5B-HCDUP-ROI
Expert:  Richard replied 1 year ago.
Thanks, ***** ***** Menu, Option Menu and choose Reset Factory Default which will return it to an as new conditionTell me then how the volume goes once doing this
Customer: replied 1 year ago.
Its re-tuning the channels at the moment. Is this ok.
Expert:  Richard replied 1 year ago.
yes this is good, means you did the instructions correctly.Let me know how you go please
Customer: replied 1 year ago.
Ok it's back on again. Volume seems to be ok so far.
Expert:  Richard replied 1 year ago.
ok, looks to be firmware as the issue.I will mark this question to never close so If you have continued problems, or would like any additional information or assistance, please do not hesitate to let me know. And take a second to rate my service for now by clicking one of the stars at the top of the screen then submit. Thank you
Richard and other Electronics Specialists are ready to help you
Customer: replied 1 year ago.
Thanks Richard for your help.
Expert:  Richard replied 1 year ago.
your most welcome
Customer: replied 1 year ago.
I will let you know if I have any further problems.