How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Richard Your Own Question
Richard
Richard, Engineer
Category: Electronics
Satisfied Customers: 39532
Experience:  Electronics Engineer
32989067
Type Your Electronics Question Here...
Richard is online now

Just set up my new Alesis Crimson kit & getting no sound.

Customer Question

Hi, just set up my new Alesis Crimson kit & getting no sound. Module is working & can see frequency increase visually when I hit the drum but no sound. Checked local control setting & master volume set to max. Have done a factory restart also. Any ideas?
Submitted: 1 year ago.
Category: Electronics
Expert:  Richard replied 1 year ago.

Hi there Nicole and welcome

I just want to ensure please, is this how you did the Factory Reset?

  1. Press Kit to enter the Kit Selection page (if you are not already viewing it).
  2. Press Menu to enter the Kit Menu.
  3. Use the Down and Up buttons to select Factory Reset, and then press Enter.
  4. Use the Down and Up buttons to select which settings you want to return to the defaults.
    • Kit (only the user kits)
    • Song (only the user songs)
    • Voice (only the user voices)
    • Trigger Settings (all trigger settings)
    • All (all of the above).
  5. When All data will be lost! Enter or Exit? appears in the display, press Enter to continue or Exit to cancel.
  6. Wait a minute while the module restores its default settings. After Reset OK! appears in the display, the default settings are restored.
  7. Press Exit to return to the previous page

If not, can you do this and let me know if you do get sound.