How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask nathan_mills Your Own Question
nathan_mills
nathan_mills, Customer Service
Category: Electronics
Satisfied Customers: 634
Experience:  Efficient Technician with more than 30 years of Experience.
76814648
Type Your Electronics Question Here...
nathan_mills is online now

Tethered my Samsung to my io play2 unit in car via

Resolved Question:

Tethered my Samsung to my io play2 unit in car via Bluetooth,is working but it asks for my contacts and I press ok. Then a message comes on screen,My name I press button it says no number.Contacts not loaded.I have a Samsung Gallaxy S2.
Submitted: 1 year ago.
Category: Electronics
Expert:  nathan_mills replied 1 year ago.

Hi Alex. Welcome to justanswer.

On your phone, go to Settings- Accounts. Do you see your io play2 listed there?

Customer: replied 1 year ago.
No
Expert:  nathan_mills replied 1 year ago.

Have you tried deleting the devices and then again setting up via bluetooth. Check if you get any option of Auto Sync.

Customer: replied 1 year ago.
autosink is on the iO play 2 unit I have activated it
Expert:  nathan_mills replied 1 year ago.

Delete io play 2 from your Bluetooth device list in your Samsung phone and again set it.

Expert:  nathan_mills replied 1 year ago.

If the issue is still the same then try the manual sync.

Customer: replied 1 year ago.
Carried that out,iO2 asked my phone for accessto my contacts I pressed OK. Went to phone book on iO2 device,message came up. MY NUMBER pressed button on iO2 unit and message NO NuMBER came up,but no contacts.
Expert:  nathan_mills replied 1 year ago.

Have you tried on io play2,

Menu-Settings-Synchronization-Sync Now

Customer: replied 1 year ago.
Just done that,still same problem
Expert:  nathan_mills replied 1 year ago.

Then Factory Reset is the last option. On your io play 2, hold down both the red and green buttons whilst in the home screen for 10 seconds. The kit will then briefly power down and then back on again with all features and settings reset. Now re-pair your phone.

Customer: replied 1 year ago.
Thanks Nathan that seems to have worked.Alex
Expert:  nathan_mills replied 1 year ago.

That's wonderful Alex.

Please rate the chat positively by clicking the 5 stars present on the upper panel so that I can get credited for my services. Thanks.

nathan_mills and other Electronics Specialists are ready to help you