How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Gallagher99 Your Own Question
Gallagher99
Gallagher99, Senior Vehicle Technician
Category: Ford
Satisfied Customers: 3263
Experience:  SVQ LEVEL 3, QAULIFIED FORD SENIOR TECHNICIAN , ATA REGISTERD ,12 YEARS EXPERIENCE
17855046
Type Your Ford Question Here...
Gallagher99 is online now

I have a ford focus 2007 key fob wont open or close car I

Customer Question

I have a ford focus 2007 key fob won't open or close car I have changed the actuator and checked the wires under passenger door well and they are intact
Submitted: 3 years ago.
Category: Ford
Expert:  Gallagher99 replied 3 years ago.
Hi there ,good morning to you


Ok does the central locking operate from the manual key and also when you flick the interior handle button

Is it only the remote fob Central locking that is inoperative


Regards XXXXX XXXXX


Brian
Customer: replied 3 years ago.

No it does not do anything at all if I do it manually it only close the driver door so i have to close the other by pushing the lock with my hand the booth never closes the gas tank does not open either

Expert:  Gallagher99 replied 3 years ago.
Hi there ,thanks

Ok so there is no central locking at all manually or remote
Ok you say you have checked the connections at the fuse box

Can you remove the thin brown and green ones and refit them as sometimes they are just not right home

Try this first and I will look through the diagram

Regards XXXXX XXXXX

Brian
Customer: replied 3 years ago.

Yes I have taken them out and replace them still nothing I don't have no central locking at all

Expert:  Gallagher99 replied 3 years ago.
Hi there ,thanks


ok can you check the following fuses in the passengers footwell fuse box
Fuses - 43,55,72&77 ensure all these fuses are ok

Regards Brian
Customer: replied 3 years ago.

I can't see any fuse box at the foot well

Customer: replied 3 years ago.

Ok found them

Expert:  Gallagher99 replied 3 years ago.
Hi there

The fuse box is part of the gem module which you removed the 2 connectors off and refitted them
There is 2 small black half turn clips at either side
Half turn these and the fuse will drop downward

Regards Brian
Customer: replied 3 years ago.

Thanks 77 is blow

Customer: replied 3 years ago.

72 is empty

Expert:  Gallagher99 replied 3 years ago.
Hi there


Ok refit 77 with a good fuse and retest the system
It should not operate ok



If you need anymore help or advice on this issue please let me know
If you are completley satisfied with my answer /advice
PLEASE RATE MY ANSWER
Kind regards XXXXX XXXXX and have a nice day


Brian
Gallagher99 and other Ford Specialists are ready to help you
Customer: replied 3 years ago.

Yes it now works

Customer: replied 3 years ago.

What is the function of the two boxes that is under the grey door panel passenger side door post since I disconnect them and connect them the car does not start now

Customer: replied 3 years ago.

also by the passenger side door post there is a grey cover and two boxes behind it grey and black I disconnect them and connect them again and now the car does not start

Expert:  Gallagher99 replied 3 years ago.
Hi there


Ok these 2 grey plugs ate the main connectors between the engine modules and the cluster
These plugs carry the high speed communication data wires so if not connected right the Immobilsor light will flash rapidly and no crank will occur

These plugs can be a bit of a pain to clip together if you haven't seen them before

Bascially you need to push the multiplug downward then pull the clip over and it will draw the plug fully home
Also ensure there are no bent puns in any if these connectors from incorrectly refitting the plugs


Kind regards in advance

Brian
Customer: replied 3 years ago.

Hi i think there is a fault some where in the connectors where it joins cause the immobiliser light flash rapidly and the dash doe not light up I began to twist it a bit then the dash lights up is there a way to correct this

Expert:  Gallagher99 replied 3 years ago.
Hi there


Reference my last post seperate both plugs and inspect pins if they are ok
Push the plug downwards and Then flip the clip over

These plugs need to have a really good connection as the can bus data wires run through them along with other important wires


Regards Brian