How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Jake Your Own Question
Jake
Jake, Nissan Technician
Category: Nissan
Satisfied Customers: 4023
Experience:  Experienced collision repair technician, Pulaski Tech graduate and DSM hobbyist.
20440119
Type Your Nissan Question Here...
Jake is online now

hello , i am having a problem with my Nissan primistar se 100

Customer Question

hello , i am having a problem with my Nissan primistar se 100 dci. the problem is , when i start the van i have to wait about 10 seconds before i can get any acceleration, and when im am driving the van it will cut out very quickly and the orange light on the dash will light up, but this only happens when i accellorate...thankyou
Submitted: 3 years ago.
Category: Nissan
Expert:  Shantal-Mod replied 3 years ago.
Hello,

I'm Shantal and I'm a moderator for this topic.

We have been working with the Experts to try to help you with your question. Sometimes it may take a bit of time to find the right fit.

I was checking to see if you had already found your answer or if you still need assistance from one of the Experts.

Please let me know if you wish to continue waiting or if you would like for us to close your question?

Thank you,

Shantal
Customer: replied 3 years ago.

hello, i still need assistance from one of your experts... thankyou.

Expert:  Shantal-Mod replied 3 years ago.
Hello,

Thank you for getting back to me. We will continue to look for a Professional to assist you.

Thank you for your patience,

Shantal
Expert:  Jake replied 3 years ago.

Hi there, sorry for your wait.

 

are you saying the service engine light comes on when you try to accelerate and the van cuts out on you?

 

If so it's likely storing a fault code which could be very helpful.

 

If the rail pressure sensor is detecting a pressure drop and pressure valve operation dropping off it should throw a fault which would save in diagnosis time.

More commonly these symptoms are relate to the suction valve on the side of the pump and not a fault of the pump itself. These valves control pump volumes and if they are not functioning properly the rail pressures will be off and you will get fuel cut.

 

Let me know how else i can help. thank you