How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Mark Your Own Question
Mark
Mark, Renault Certified Technician
Category: Renault
Satisfied Customers: 1504
Experience:  Fully qualified technician and MOT tester
69494627
Type Your Renault Question Here...
Mark is online now

hello, renault megane 1.4 2003, would not start, the usual

Customer Question

hello, renault megane 1.4 2003, would not start, the usual forum problems. I cleaned the TDC sensor, still nothing, this was after I brought a brand new bettery, as the dash shows battery light on start up. Fuel gage works but no engine noise.

What can I try next? Dan
Submitted: 4 years ago.
Category: Renault
Expert:  Shantal-Mod replied 4 years ago.

Hello,

I've been working hard to find a Professional to assist you with your question, but sometimes finding the right Professional can take a little longer than expected.

I wonder whether you're ok with continuing to wait for an answer. If you are, please let me know and I will continue my search. If not, feel free to let me know and I will cancel this question for you.

Thank you!

Shantal

Customer: replied 4 years ago.

Hi Yes I still require an expert - Ive cleaned teh TDC sensor twice and the block it sits on once. Still nothing


 


All the best


Dan

Expert:  Shantal-Mod replied 4 years ago.

Hello Dan,

We will continue to look for a Professional to assist you.


Thank you for your patience,

Shantal

Expert:  Shantal-Mod replied 4 years ago.
Hello Dan,

I am searching for the right Professional to assist you.

Thanks for your patience,

Shantal
Expert:  Mark replied 4 years ago.

Hello.

 

You say no engine noise.

 

Does this mean the engine does not crank over?

 

Mark.

Customer: replied 4 years ago.

This is correct, however we did pay for the fob to be repaired as intermittent response from car. However when it did read the fob, there was no engine noise


 


I cleaned the TDC sensor to crankshaft and still nothing, Ive even cleaned the part where sensor sits on and still nothing. Fuel gauge and dash lights appear, and as many forums suggests, a clicking noise occurs, but still not firing

Expert:  Mark replied 4 years ago.

You need to check the earth lead between the chassis and the engine block.

 

Mark.