How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site.
    Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Greg Your Own Question
Greg
Greg, Technician
Category: Vauxhall
Satisfied Customers: 7111
Experience:  Automotive diagnostic tech
29331485
Type Your Vauxhall Question Here...
Greg is online now

i have a vectra 1.9 diesel 150bhp 54reg ,it has lost all power

Customer Question

i have a vectra 1.9 diesel 150bhp 54reg ,it has lost all power when driving, struggles to about 40 mph.I have the engine symbol on on bottom right side of dash board. have taken EGR Valve off and cleaned out but made no difference. thanks john.
Submitted: 4 years ago.
Category: Vauxhall
Expert:  Greg replied 4 years ago.
Hi .

If your check engine light is on then there is a stored malfunction code in the system ,

All you need is a good code reader or scan tool to check for malfunction codes then you will know what has to be checked ,adjusted repaired or replaced .

But mostly in cases like yours with the high power loss is the EGR the most commone issue on the Vectra 1.9L diesel, you said you cleaned it but is it working have it tested .

Also the vacuum pipes to the boost valves could be bad check all the vacuum hoses .

If you are blowing black smoke check the MAF sensor ,.

Need further assitance then pleas elet me know

But to be sure have the codes read and work from there and if needed get back to me with the codes .

Please rate my help a 3 to 5. " If you are not satisfied please don't rate."
We can continue to work or I can opt out .
For further assistance there is no extra charge after accepting .
If I don't reply soon I will as quick as I can as we may be on different time zones


Rgds Greg
Customer: replied 4 years ago.


found problem with vectra. It was a loose connection on injector. thanks for advice anyway. John

Expert:  Greg replied 4 years ago.
Hi .

John was any work carried out on this engine before you had this problem .

Greg