How JustAnswer Works:
  • Ask an Expert
    Experts are full of valuable knowledge and are ready to help with any question. Credentials confirmed by a Fortune 500 verification firm.
  • Get a Professional Answer
    Via email, text message, or notification as you wait on our site. Ask follow up questions if you need to.
  • 100% Satisfaction Guarantee
    Rate the answer you receive.
Ask Richard Your Own Question
Richard, Computer Support Specialist
Category: Computer
Satisfied Customers: 43393
Experience:  Over 15 years of consulting to the IT industry
Type Your Computer Question Here...
Richard is online now

My laptop was working OK. Now when I switch on the internet

Customer Question

My laptop was working OK. Now when I switch on the internet access logo shows a yellow triangle with an exclamation mark. If I press on the logo I get the message "Ethernet Limited". The network is not working, but I can get emails etc. One Drive is not working.
I have tried Refrehing without disturbing files, but get an error message. I have trir a direct connection with a USB cable to Super Hub with the same result.
Submitted: 2 years ago.
Category: Computer
Expert:  Richard replied 2 years ago.
Thank you for your question, my name is ***** ***** I look forward to assisting you.
Please note, click on Reply to Expert to reply to me, a rating is only needed when we are finished.
Can you do the following please
Press the windows key + X and click on Command Prompt (Admin)
Then type each of the command lines below in the black window, one line at a time, and press the Enter key each time:
netsh winsock reset
ipconfig /release
ipconfig /flushdns
netsh int ip reset netshlog.txt
Then restart the computer and check if it now has the problem.
Let me know the results please
Customer: replied 2 years ago.

Hi Richard

It appears just the same. When I pressed the internet access at first it said no connection and then reverted to Ethernet Limited.

Expert:  Richard replied 2 years ago.
ok, press the windows key + R and type in
Press enter
Right click on local network connection and select properties.
Then click on internet protocol 4 and click properties
Then enter these two values for the DNS entries
And for the alternate
Save this, restart and tell me if you still have the problem please